En koselig liten boble?

13/09/2009, kl. 09:59 | Publisert i Politikk og samfunn og sånn | Legg igjen en kommentar
The World According to Reagan: En klassiker, om enn ikke direkte norsk valgkamp-relatert

The World According to Reagan: En klassiker, om enn ikke direkte norsk valgkamp-relatert

Heller ikke dette direkte valgkamprelatert, men gøyalt

Heller ikke dette direkte valgkamprelatert, men gøyalt

Dette er jo ikke en politisk blogg, men dagen før valget er det noen ting jeg bare må få sagt.

1. Kom deg på Twitter! Spesielt dersom du er sånn halvveis interessert i samfunn, politikk, har lyst på en god latter eller vil bli presentert for et litt bredere nyhetsbilde.

Jeg følger mange spennende folk på Twitter; gamle kjente, politikere, journalister, mammabloggere og andre bloggere, kjendiser og helt ukjente som bare har mye spennende å si. 336 personer altialt og jeg legger stadig til nye.

Jeg bruker Twitter stort sett fra min iPhone og stikker innom flere ganger om dagen. Jeg har jo ikke allverdens tid men det er utrolig hva man rekker mens man ammer, på trikken, rett før man sovner osv.

På Twitter finner man lenker til gode kronikker, artikler og blogginnlegg, kjendiskrangler på direkten, gode sminketriks, hvordan bli en god selger på ebay, oversikt over de beste iPhone-spillene og mye mer.

Under valgkampen har Twitter vært en arena for diskusjon på et helt annet nivå enn det du får gjennom de store avisene og TV. Her er journalistene og politikerne mer personlige og «to the point», siden de er begrenset av 140 tegn, og mange av dem diskuterer aktivt med andre brukere. Kristin Halvorsen, Jonas Gahr Støre og Abid Raja er blant de mest aktive politikerne men det er mange, mange flere. Ida Børresen, direktør i UDI, er aktivt med og gir faktaopplysninger om norsk asylpolitikk som er veldig forfriskende etter de siste dagers debatt.

2. En fransk journalist bosatt i Norge så TV-debatten om kriminalpolitikk som var tatt opp i et fengsel, der en innsatt var en del av panelet. Hun ble så fascinert av at dette var mulig (i Frankrike ville det aldri vært tillatt) at hun ba sin arbeidsgiver, engelske the Guardian, om å få lage en sak på det. Denne saken kan du lese her og den ANBEFALES.

3. Noe av det verste i valgkamper er omtrentelige utsagn, feil bruk av statistikk og fakta, generaliseringer og forenklinger. Dette er noe alle gjør, men jeg synes det blir ekstra stygt når det dreier seg om mennesker.

FrPs store sak denne valgkampen har vært asylpolitkk. Siv Jensen er en utrolig flink dame, hun er økonom og jeg er helt sikker på at hun personlig ser at en sak har flere sider. Jeg synes derfor det er synd at FrP trekker frem gammelt grums og har USA under Bush som forbilder for å skaffe seg makt.

4. Stem i morgen!

Sånn. Dermed var dette en politisk blogg. Det går nok over.

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere like this: