Kokosolje

09/10/2009, kl. 19:50 | Publisert i Mat og oppskrifter | 1 kommentar

Dette ble med hjem etter dagens handletur:

IMG_1433

Vi bruker ganske mye kokosolje, og mine favoritter er av merket Cocosa. Dette får du på helsekosten og i enkelte større matbutikker. Jeg bruker den grønne, med mild kokossmak, i smoothies. De blir kremete og gode, med bittelitt kokossmak. Den brune er helt nøytral, så den bruker jeg til å steke i. Kokosolje er ideell til dette da den tåler høye temperaturer mye bedre enn f eks olivenolje.

Kokosolje blir flytende ved 24 grader C og består av ca. 2 % flerumettet fett, 6 % enumettet og 92 % mettet fett. Det er de mellomlange, mettede fettsyrene – som utgjør 68 % av de mettede fettet – som først og fremst gjør kokosolje til en helseolje. De inneholder færre kalorier enn de lange mettede fettsyrene i animalsk fett. De mellomlange fettsyrene fordøyes lett, forbrennes lett, reduserer infeksjoner m.m.

Les mer om kokosolje her!

Advertisements

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] blandet alt sammen, formet små boller og stekte i nøytral kokosolje, som jeg alltid steker i. Namnamnam! Christopher spiste to, og storesøster og pappaen sa det var […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


Entries og kommentarer feeds.

%d bloggers like this: