Nydelig spinatsuppe og sunne vafler

20/01/2010, kl. 18:38 | Publisert i Mat og oppskrifter | Legg igjen en kommentar

Igår følte jeg for å være skrekkelig sunn, så jeg tro til med hjemmelaget spinatsuppe! Den ble laget helt sånn på feelingen, ut fra det vi hadde i kjøleskapet, altså følgende:

1 liten løk
1 purreløk
1 paprika
litt sellerirot
1 pose spinatblader
1 liter grønnsakskraft
litt fløte og krydder etter smak
restepølsebiter og restepotetbiter

Purre, løk og paprika

Grønnsakene ble kuttet i små biter og stekt på middels varme i kokosolje mens grønnsakskraften (fra buljong) kokte opp.  Litt av kraften helte jeg oppi til grønnsakene og brukte stavmikser for å få suppen sånn noenlunde jevn. Så helte jeg over resten av kraften og litt fløte og urtesalt, og serverte med biter av wienerpølse og poteter. Det ble godt, og er en skikkelig vitaminbombe 🙂 Restene spiste vi idag med hardkokt egg i, veldig godt det også.

Ferdig suppe

Siden vi hadde vært så sunne følte jeg at vi kunne balansere det hele med vafler (dette var også lokkematen for å få storesøster til å spise suppen – Christopher liker alt). Vafler kan dere sikkert lage alle sammen, men de ble iallefall supergode av denne oppskriften:

2 egg
1,5 dl sukker
3 dl kefir
3 dl lettmelk
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 gram smeltet smør

Eggene knekkes i en bolle, og vispes sammen med kefir og melk. Hvetemelet siktes over og røres inn sammen med sukkeret og krydderet. Til slutt røres smøret inn. Hvis du klarer å vente blir røren enda bedre av å stå ca et kvarter før stekingen begynner. Nam!

Illustrasjonsbilde. Her i huset rekker vi ikke å pynte vaflene før de forsvinner…

Og her kommer de sunne vaflene! Pappaen skal nemlig helst holde seg unna sukker, melkeprodukter og hvetemel. Derfor lagde jeg vaffelrøre av

1 egg
3 dl rismelk
2 dl jyttemel
Litt vaniljepulver
Litt agavenektar
2 ss smeltet Soft Spesial

Og det ble slett ikke verst! Neste gang skal jeg prøve det til alle og se om barna smaker forskjell 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere like this: